26/11/11
El motiu de la trobada fou donar a conèixer el treball que duu a terme la Federació en el Camí de Sant Jaume, així com també oferir-li el nostre suport i ajuda per tirar endavant els projectes i tasques que puguem desenvolupar conjuntament.
Sortida de Alcarràs: 8:45 h (davant l'església).
INFORMACIÓ I APUNTAR-SE: Mòb. 689 983 232 (Antoni) // 647 578 158 (Jesús)
o escriure un correu electrònic a: acamisantjaumecervera@gmail.com
Cal dur: calçat adeqüat i esmorzar
Preu sortida: 2 €
Si t'agrada aquesta proposta, només cal que vinguis a les 7:00 del matí a la plaça Universitat de Cervera o bé a les 8:45 al davant de l'església d'Alcarràs.
i, ... al vespre
a les 19.30h: Missa a l'església de Sant Pere de Jorba.
a les 20:15h: Benedecció dels Pelegrins.
a les 21:00h: Sopar de cloenda del Cicle de Caminades Montserrat - Fraga, a l'alberg de Sant Jaume de Jorba.
L’ubicació d’aquests tresors es troba a www.geocaching.com. Cada tresor té una pàgina associada on té una explicació del lloc i pistes per a trobar-lo. Els jugadors d'aquest joc són anomenats geocachers o geocercadors.
Un grup de geocachers, anomenats geopelegrins, es van engrescar a posar caches al llarg del Camí de Sant Jaume català. El projecte s’inicià al passat 25 de juliol de 2011.
L'itinerari escollit és el que es pot consultar www.geopelegrins.cat, des del Port de la Selva fins Alcarràs, de forma lineal. Aquest itinerari ha estat partit en 16 trams. En total s'han amagat 1.001 tresors en el total dels quasi 400 kms.
A més a més, s'ha volgut fer un símil amb la Credencial: la geoCredencial. Així doncs els geocachers es poden descarregar del web una geoCredencial i a cada tram hi poden posar un geoSegell. Aquesta és una característica que a molts geocachers els agrada i fa més engrescador fer el Camí.
A Cervera, podem descobrir 6 “tresors” amagats a prop de llocs emblemàtics com per exemple: l’església parroquial de Santa Maria, la Universitat de Cervera, el Sindicat Agrícola…
A l’última sortida, vam tenir la sort que ens acompanyés el Jaume Oromí d’Igualada, un geopelegrí. En Jaume, ens va ensenyar el funcionament d’aquest joc així com descobrir els diferents tipus de caches que hi ha.
Realment, vam disfrutar buscant els "tresors" que estaven amagats en aquell tram del Camí de Lleida a Alcarràs.